Fönsterdörrar från Tomoku Hus

Lika bra som våra fönster. Bara större.
 

 

 

Tomoku Hus Fönsterdörrar - Pardörr

Ljusinsläppet från en glasad altandörr eller balkongdörr öppnar upp rummet och gör det luftigare.

Våra fönsterdörrar linjerar med våra fönster för att skapa harmoni i rummet.

Dörrarna är välisolerade och släpper inte in kyla utifrån.

 


För muspilen över bilden för att se några av fördelarna
Tomoku Hus fönsterdörrar

Säkerhet för din familj - 1

Tomoku Hus erbjuder limmad glaskassett som tillval.

Säkerhet för din familj - 2

Tomoku Hus erbjuder säkerhetsspanjolett med fyra låspunkter, två hakkolvar och två kilkolvar som tillval.

Säkerhet för din familj - 3

Tomoku Hus erbjuder gångjärn med bakkantssäkring som tillval.

Håller värmen - spar pengar

Värmeförlusten för en dörr anges i U-värde, som är ett mått på hur bra kombinationen av glas, karm och båge isolerar. Lägre U-värde innebär bättre isolerad dörr. På Tomoku Hus kan du välja dörrar med U-värde ända ner till 1,2 W/m2K.

Spröjs

Tomoku Hus fönsterdörrar kan som option levereras med profilerade utanpåliggande spröjs av trä eller i vitt kompositmaterial.

Ökad säkerhet för din familj - 4

Tomoku Hus erbjuder handtag för invändigt cylinderlås som tillval.

Glasningslist

Tomoku Hus nedre glaslist är av naturanodiserat aluminium. Övriga glaslister i trä eller vitt kompositmaterial.

Utsidan

Utsidan kan vara aluminium i natur eller vit.

Flera dörrfyllningsoptioner

Tomoku Hus erbjuder delglasade, enkla- eller par-dörrar med obehandlade eller vitmålade nedre delar, samt dörrar som har glasad underdel eller helglasade utan mittpost.

 

 

Fakta om Tomoku Hus fönsterdörrar:

Till Tomoku Hus fönster och fönsterdörrar används trä med bästa kvalitet. Råvaran är noga utvald och tas från tätvuxen furu som växt i Norden.

Alla våra fönster och fönsterdörrar tillverkas utifrån certifieringen ”P-märkt produktion”. Den svenska Certifieringen utfärdas av RISE, som även kontinuerligt kontrollerar tillverkningen genom att göra oannonserade stickprov och tester av produktion.

Fönster och fönsterdörrar från Tomoku Hus är dessutom CE-märkta och har 10-års garanti.

Fönsterdörrar i standardstorlekar kan vi som regel leverera på inom fyra arbetsveckor. I serien TMD är detta modellerna 10x21, 8x21/13, 8x19/13 samt 10x19/13, i serien TMD2 modell 16x21 samt helglasad dörr i storlek 10x21/21.Beslag och handtag

Ett invändigt monterat handtag i natureloxerat aluminium är standard i våra fönsterdörrar. En mängd tillval finns, till exempel barnsäkerhetsbeslag, in- och utvändigt handtag och in- och utvändig dörrcylinder.

Fönster från Tomoku Hus finns med en rad olika handtag

 


   Tomoku Hus - 10 års garanti på målade fönster

 

Du läser rätt

Eftersom vi vet att vår ytbehandling är mycket effektiv ger vi 10 års garanti mot rötskador, på de produkter som levereras ytbehandlade från vår fabrik. Rätt underhållna fönster och fönsterdörrar från Tomoku Hus håller förstås mycket längre än så.


Inte bara bra design. Bästa kvalitet och kontroll.

För oss på Tomoku Hus är det viktigt att fönster och fönsterdörrar har rätt design och mycket hög kvalitet. Till våra fönster och fönsterdörrar används trä med bästa kvalitet. Råvaran är noga utvald och tas från tätvuxen furu som växt i Norden. Produkterna tillverkas av lamellimmade ämnen från denna råvara. Limningen gör att karm- och bågämnen inte slår eller vrider sig.

Efter bearbetning vakuumimpregneras träämnena för att skyddas mot röta. Detta gör att vår kvalitet kan jämföras med den som fanns i fönster förr i tiden. Vitmålade produkter behandlas med två lager grundfärg och ett lager toppfärg.


 

Kvalitetsmärkning och slutkontroll

Alla våra fönster och fönsterdörrar tillverkas utifrån certifieringen P-märkt produktion. Detta innebär att vi tillverkar våra fönster och fönsterdörrar utifrån specifika krav på funktion, montage, ingående material och komponenter. Tester på täthet görs hos RISE i Borås 2 gånger per år. Våra fönster klarar kontrollen för högsta regntäthetsklass, 600 Pa-klass 9a. Alla produkter genomgår en slutkontroll innan de levereras till kund. Och givetvis är de CE-märkta.

Troligtvis Sveriges modernaste fönsterkontroll