Ett vackert och lättskött fönster

Funktionella lösningar för din komfort
 

 

Tomoku Hus Fönster

Ventilation

Tomoku Hus fönster kan förses med ventilationsspalter.

Säkerhet för din familj

Tomoku Hus fönster har inbyggda säkerhetsspärrar som kläm- och fallskydd för barn.

Tomoku Hus fönster kan beställas med olika handtag för att passa din stil

Håller värmen - spar pengar

Tomoku Hus fönster har bland marknadens bästa U-värden (beräknat U 1,2 W/m2K) och kan även beställas med säkerhetsglas.

Kvalitetsmärket

Alla Tomoku Hus fönster tillverkas enligt 'P-märkt produktion'.

Gör det till ditt fönster

Tomoku Hus fönster kan utrustas med olika, valfria ergonomiska handtag samt med spröjs.

Tomoku Hus fönster kan beställas med olika handtag för att passa din stil

För muspilen över bilden för att se några av fördelarna.

Fakta om Tomoku Hus fönster:

Till Tomoku Hus fönster och fönsterdörrar används trä med bästa kvalitet. Råvaran är noga utvald och tas från tätvuxen furu som växt i Norden.

Alla våra fönster och fönsterdörrar tillverkas utifrån certifieringen ”P-märkt produktion”. Den svenska Certifieringen utfärdas av RISE, som även kontinuerligt kontrollerar tillverkningen genom att göra oannonserade stickprov och tester av produktion.

Fönster och fönsterdörrar från Tomoku Hus är dessutom CE-märkta och har 10-års garanti.

Fönster ur vårt standardsortiment kan vi som regel leverera på mindre än fyra veckor. Se fliken "Standardstorlekar" nedan för mer information.Öppna fönstret 180o

Titta på bilden bredvid. Den visar hur du kan öppna fönstret i 180 grader utan att det slår ner blomkrukor eller prydnadssaker. Man putsar först insidan och svänger sedan runt fönstret ett varv för att fortsätta med utsidan. Med vår moderna teknik tillverkar vi ett av de bästa fönstren. I Japan har de gjort succé, nu finns dom även på den svenska marknaden. 

Tomoku Komfort fönster

 


Inte bara bra design. Bästa kvalitet och kontroll.

För oss på Tomoku Hus är det viktigt att fönster och fönsterdörrar har rätt design och mycket hög kvalitet. Till våra fönster och fönsterdörrar används trä med bästa kvalitet. Råvaran är noga utvald och tas från tätvuxen furu som växt i Norden. Produkterna tillverkas av lamellimmade ämnen från denna råvara. Limningen gör att karm- och bågämnen inte slår eller vrider sig.

Efter bearbetning vakuumimpregneras träämnena för att skyddas mot röta. Detta gör att vår kvalitet kan jämföras med den som fanns i fönster förr i tiden. Vitmålade produkter behandlas med två lager grundfärg och ett lager toppfärg.


 

   Tomoku Hus - 10 års garanti på målade fönster

 

Du läser rätt

Eftersom vi vet att vår ytbehandling är mycket effektiv ger vi 10 års garanti mot rötskador, på de produkter som levereras ytbehandlade från vår fabrik. Rätt underhållna fönster och fönsterdörrar från Tomoku Hus håller förstås mycket längre än så.


Våra fönstermodeller

 

   Glidhängt fönster

Maximal flexibilitet och användbarhet.

 

Tomoku Hus - glidhängt fönster exempel

Fasta fönster

Perfekt isolationsförmåga till mycket bra pris.

 

Tomoku Hus - fast fönster exempel


Gör det till DITT fönster - välj handtag, spröjs, mm.

Fönster från Tomoku Hus finns med en rad olika handtag

 

Välj mellan fasta eller glidhängda fönster 

Tomoku Hus har fasta fönster, TMK, eller glidhängda fönster, TMH, som kan öppnas 180 grader. De glidhängda fönstren är praktiska och funktionella och öppnas utan att krukväxter och gardiner kommer i kläm. De kan ställas i ventilations-, vädrings- eller putsläge. Fasta fönster är ett bra alternativ för större ytor eller där man kanske inte behöver lika mycket komfort.

Välj glas sort efter behov

I standardutförande är våra fönster och fönsterdörrar försedda med treglas isolerrutor och klara 4 mm floatglas. Glas väljs utifrån krav på energieffektivitet och utseende som exempel insynsskyddade glas för badrum.


   

För att du ska få så exakta bredd- och höjdmått som möjligt för dina fönster kan det ibland vara bra att ta bort foder eller lister runt fönstret när du ska mäta. Det behövs ca 10-15 mm extrautrymme mellan väggen och fönstret. Storleken anges i BxH (bredd gånger höjd) och räknas i moduler där varje modul är 10 cm. Exempel: 11x13 = 1080x1280 mm.

Produkterna från vårt standard-sortiment levereras komplett inom två till fyra arbetsveckor. Standardstorlekarna är markerade med gul färg nedan. Eftersom hela vår produktion är specialanpassad för att kunna producera dessa produkter snabbt, rationellt och med bästa kvalitet kan vi också ge dig ett konkurrenskraftigt pris.

TMK - Fast karm

Tomoku Fönster - TMK - fast karm

TMH - Glidhängt karm

Tomoku Fönster - TMH - glidhängt

TMH

Tomoku Fönster - TMH - glidhängt

TMH+TMH

Tomoku Fönster - TMH+TMH - glidhängt

TMK

Tomoku Fönster - TMK - fast karm

Kvalitetsmärkning och slutkontroll

Alla våra fönster och fönsterdörrar tillverkas utifrån certifieringen P-märkt produktion. Detta innebär att vi tillverkar våra fönster och fönsterdörrar utifrån specifika krav på funktion, montage, ingående material och komponenter. Tester på täthet görs hos RISE i Borås 2 gånger per år. Våra fönster klarar kontrollen för högsta regntäthetsklass, 600 Pa-klass 9a. Alla produkter genomgår en slutkontroll innan de levereras till kund. Och givetvis är de CE-märkta.

Troligtvis Sveriges modernaste fönsterkontroll